Hoe een oud behang verwijderen en de muur voorbereiden voor nieuw behang?

Stap 1: Oud behang verwijderen

Het verwijderen van oud behang is een belangrijke stap als je de muur voorbereidt voor nieuw behang. Begin met het verwijderen van de bovenste laag behang. Gebruik hiervoor een steekmes om de randen los te maken en trek het behang er dan af. Als je tegen hardnekkig behang aanloopt, kun je een speciale luchtspuit gebruiken om het behang nat te maken en zo gemakkelijker los te maken.

Als je alle lagen behang hebt verwijderd, controleer dan of er geen restanten achterblijven. Als dat zo is, kun je ze met een schuurmachine verwijderen. Vergeet niet om goede beschermende kleding en een masker te dragen tijdens het schuren.

Als je klaar bent met het verwijderen van het oude behang, veeg dan de muur af met een vochtige doek om eventuele stofresten te verwijderen.

Stap 2: Reparaties uitvoeren

Voordat je begint met het plakken van nieuw behang, moet je ervoor zorgen dat de muur in goede staat is. Controleer of er geen gaten of scheuren in de muur zitten en repareer deze indien nodig. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld spackspuit of pleister om de gaten op te vullen.

Lees ook:  Een marmeren effect creëren met verf: hoe doe je dat?

Als er grote oneffenheden in de muur zitten, kun je dit bestellen gladstrijken met schuurpapier. Zorg ervoor dat je hierbij steeds in dezelfde richting schuurt om oneffenheden te voorkomen.

Als alle reparaties zijn uitgevoerd, veeg dan de muur af met een vochtige doek om eventueel stof te verwijderen.

Stap 3: Primer aanbrengen

Voordat je begint met het plakken van nieuwe behang, moet je eerst een primer aanbrengen op de muur. De primer helpt bij het plakken van het nieuwe behang en voorkomt dat er luchtbellen ontstaan tussen het behang en de muur. Breng twee lagen primer aan op de muur en laat elke laag drogen voordat je verder gaat.

Na het aanbrengen van de primer, controleer dan of er geen oneffenheden meer in de muur zitten. Als dat zo is, kun je ze gladstrijken met schuurpapier.

Als alle reparaties zijn uitgevoerd, veeg dan de muur af met een vochtige doek om eventueel stof te verwijderen.

Stap 4: Nieuwe behang plakken

Nadat alle voorbereidingen zijn getroffen, kun je beginnen met het plakken van nieuwe behang. Begin bij een hoek en werk naar buiten toe. Gebruik hiervoor speciale lijm die speciaal bedoeld is voorbehangplakken. Breng genoeg lijm aan op beide oppervlaktes (muur enbehang) en druk ze daarna goed aan elkaar vast.

Lees ook:  Interieurdecoratie: Foto op canvas

Gebruik daarna een roller om eventuele luchtbellentjes weg te werken en druk daarbij goed aan op beide oppervlaktes. Als alles goed is gelukt, laat dan hetbehang 24 uur drogen voordat je verder gaat.

Stap 5: Afwerking

Nadat hetbehang is gedroogd, kun je beginnen met het afwerken van de randjes. Gebruik hiervoor speciale afwerkingstrip die speciaal bedoeld is voorbehangplakken. Breng genoeg lijm aan op beide oppervlaktes (muur en strip) en druk ze daarna goed aan elkaar vast.Gebruik daarna eeen roller om eventuele luchtebellentjes weg te werken en druk daarbij goed aan op beide oppervlaktes. Als alles goed is gelukt, laat dan de strip 24 uur drogen voordatje verder gaat.

Stap 6: Schoonmaken


Tot slot moetje nog even alles schoonmaken voordatje klaar bentmethetplakkenvanhetnieuwebhang.Vegeventueelstofafmeteenvochtedoekendroogdeppendemuuropmosselteverwijderen.Alsallesgoedisgedroogd,kunjedenmuurnuopnieubepleisterenomalleoneffenhedenteverbergeneventueelstofteverwijderen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *