De verschillende soorten behang en hun toepassingen

Wat is behang?

Behang is een materiaal dat wordt gebruikt om muren en plafonds te bedekken. Het kan worden gemaakt van verschillende materialen, zoals papier, vinyl, textiel of kunststof. Behang is een goede manier om de sfeer in een ruimte te veranderen en het kan ook worden gebruikt om schade aan muren te verbergen. Er zijn veel verschillende soorten behang die elk hun eigen toepassingen hebben.

Vinylbehang

Vinylbehang is gemaakt van vinyl en is waterbestendig. Het is ideaal voor badkamers en keukens omdat het bestand is tegen vocht en schimmel. Vinylbehang is ook duurzaam en gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, waardoor het eenvoudig aan elke stijl kan worden aangepast.

Papieren behang

Papieren behang is gemaakt van papier en is meestal goedkoop. Het is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, patronen en texturen. Papieren behang kan worden gebruikt om een kamer visueel interessant te maken, maar het moet regelmatig worden schoongemaakt omdat het snel vuil kan worden. Papieren behang kan ook snel slijten als het niet goed wordt onderhouden.

Textielbehang

Textielbehang is gemaakt van textiel en voelt zacht aan. Het biedt extra isolatie en geluidsisolatie, waardoor het ideaal is voor slaapkamers of woonkamers waar rust belangrijk is. Textielbehang kan ook helpen bij het reguleren van de temperatuur in een ruimte door warmte vast te houden in de winter en koelte in de zomer. Textielbehang is duurder dan andere soorten behang, maar heeft wel een lange levensduur.

Lees ook:  Hoe een oud behang verwijderen en de muur voorbereiden voor nieuw behang?

Kunststofbehang

Kunststofbehang is gemaakt van kunststof en is waterdicht. Het biedt extra bescherming tegen vochtschade, wat betekent dat het ideaal is voor badkamers of keukens waar er veel water gebruikt wordt. Kunststofbehang kan ook helpen bij het reguleren van de temperatuur in een ruimte door warmte vast te houden in de winter en koelte in de zomer. Kunststofbehang is duurder dan andere soorten behang, maar heeft wel een lange levensduur.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *